Echt privé chatten

Je berichten gaan rechtstreeks van jouw apparaat naar dat van de ander. Ze worden op geen enkele server opgeslagen. Geen AI leest ze mee. Ze worden nergens in een cloud opgeslagen.

Geen telefoonnummer. Geen verplicht e-mailadres. Geen spoor.

Hoe te beginnen in Solo2

Je hebt geen contacten omdat niemand hier weet wie je bent. Wijzelf ook niet.

1Het eerste wat je ziet: een lege lijst

Dat is normaal, en het is met opzet. Solo2 heeft geen adresboek, geen gebruikerslijst en geen zoekfunctie. We weten niet wie de app gebruikt, dus we kunnen je niemand laten zien. Je privacy begint daar.

De pas geopende app: de lege gesprekkenlijst

2Verbinden: je moet het zelf doen

Jij stelt jezelf voor aan degene met wie je wilt praten. Wanneer jullie verbinden, opent er een privétunnel tussen jullie tweeën.

3Hoe je jezelf voorstelt

  • In persoon: laat je QR-code zien en laat deze scannen met Solo2.
  • Via link: maak je verbindingslink aan en stuur deze via je gebruikelijke berichtenapp, per e-mail of hoe je maar wilt.
De knop Delen, linksbovenHet venster met je link en je QR-code

En de andere persoon, om jou te ontvangen:

  • Als jullie samen zijn: scan elkaars QR-code.
  • Als je een link hebt ontvangen: plak hem in het scanvenster van Solo2, of open of typ hem in je browser.

Meer informatie: Wie je link in de browser opent, maakt een eigen gegevensruimte aan op dat apparaat. Je gegevens worden versleuteld opgeslagen waar je ze aanmaakt, niet op onze servers.

De knop Scannen, linksbovenHet scanvenster, met het veld om de link te plakken

4Niemand verbindt per ongeluk

Bij ontvangst van je link kan de ander je een verzoek sturen. Jij moet het accepteren. Jullie moeten het allebei eens zijn.

Een wachtend verzoek, met de groene knop om het te accepteren

5De tunnel is voor altijd

Eenmaal geopend blijft de tunnel zo totdat een van jullie besluit hem te sluiten.

De lijst met reeds geopende tunnels
Met iemand verbinden